“Muziek is onze passie”

"Met grote passie voor muziek"

Het Seniorenorkest is een harmonie bestaande uit koperblazers, houtblazers en slagwerkers. Koperblazers: Trompetten, trombones, tuba’s euphonia, hoorns, bugels, cornetten en bassen.

Houtblazers: fluiten, klarinetten, saxofoons, fagotten. Slagwerkers: grote trom, drumstel en kleine trom.

In tegenstelling tot de fanfare bestaat een harmonie niet uitsluitend uit koperblazers, slagwerkers en saxofoons maar doen ook houtblazers als klarinet, dwarsfluit, hobo en fagot mee. Door deze bezetting is de harmonie in staat een groter scala aan nuances te verklanken.

Ons orkest vindt zijn oorsprong in 1980 en is opgericht om de oudere muzikanten van Zeeland de mogelijkheid te bieden om met generatiegenoten hun hobby, het gezamenlijk maken van muziek, uit te kunnen oefenen. De muzikanten hebben over het algemeen hun werkzame leven afgesloten en zijn daardoor in de gelegenheid om overdag op doordeweekse dagen te repeteren en concerten te geven. Allemaal zijn het muzikanten die al hun hele leven in diverse muziekverenigingen in Zeeland hun steentje hebben bijgedragen en de meeste zijn daarin nog steeds actief. De leden komen uit alle delen van Zeeland en zijn elke dinsdagmiddag van 13.45 tot 15.45 uur te vinden in gebouw “Dicwale” aan de Dijkwelseweg 1d te Kapelle. Het orkest staat onder de muzikale leiding van dirigent Tonny de Jong uit Putte.

Het Seniorenorkest Zeeland treedt regelmatig op in allerlei verzorgingshuizen, bij activiteiten van ouderenorganisaties en bij verschillende door ondernemers georganiseerde activiteiten. Van Breskens tot Hulst, van Vlissingen tot Kapelle, van Haamstede tot Bruinisse, door heel Zeeland laat het orkest zich horen. Bent u ook muzikant en in het bezit van een eigen instrument en hebt u de leeftijd van 55 jaar bereikt dan bent u van harte welkom om plaats te nemen in het orkest. Kom een keer kijken en luisteren of neem contact op met het secretariaat: info@seniorenorkestzeeland.nl Graag tot ziens.

Cees Schout - Medeoprichter Seniorenorkest


Geschiedenis SeniorenOrkestZeeland opgericht in 1980

Een stukje geschiedenis van het Seniorenorkestzeeland. Het comité Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNF) wilde het Senioren Blaasorkest Zeeland oprichten. Op 18 april 1980 staat dit artikel in de PZC. De officiële oprichting was op 18 september 1980. Bestuursleden en leden van de afdeling Zeeland van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNF) vormden samen een comité dat wilde overgaan tot de oprichting van een senioren Blaasorkest. De leeftijd van de muzikanten wordt op 65 jaar gezet. Zij moeten eveneens lid zijn van een muziekvereniging. Het is overigens niet de bedoeling dat het Seniorenorkest een concurrent gaat worden van de bestaande muziekverenigingen.