Over het Seniorenorkest Zeeland.


Ons orkest vindt zijn oorsprong in 1980 en is opgericht om de oudere muzikanten van Zeeland de mogelijkheid te bieden om met generatiegenoten hun hobby, het gezamenlijk maken van muziek, uit te kunnen oefenen. De muzikanten hebben over het algemeen hun werkzame leven afgesloten en zijn daardoor in de gelegenheid om overdag op doordeweekse dagen te repeteren en concerten te geven.

Allemaal zijn het muzikanten die al hun hele leven in diverse muziekverenigingen in Zeeland hun steentje hebben bijgedragen en de meeste zijn daarin nog steeds actief.

De leden komen uit alle delen van Zeeland en zijn elke dinsdagmiddag van 13.45 tot 15.45 uur te vinden in gebouw “Dicwale” aan de Dijkwelseweg 1d te Kapelle.

Het orkest staat onder de muzikale leiding van dirigent Tonny de Jong  uit Putte.

Het Seniorenorkest Zeeland treedt regelmatig op in allerlei verzorgingshuizen, bij activiteiten van ouderenorganisaties en bij verschillende door ondernemers georganiseerde activiteiten.

Van Breskens tot Hulst, van Vlissingen tot Kapelle, van Haamstede tot Bruinisse, door heel Zeeland laat het orkest zich horen.

Bent u ook muzikant en in het bezit van een eigen instrument en hebt u de leeftijd van 55 jaar bereikt dan bent u van harte welkom om plaats te nemen in het orkest. Kom een keer kijken en luisteren of neem contact op met èèn van de bestuursleden.

Graag tot ziens.