Seniorenorkest Zeeland in Coronatijd

Vanaf 1 september houdt het Senioren Orkest Zeeland weer repetities in het gebouw Dickwale aan de Dijkwelsestraat in Kapelle.

De repetities worden steeds gehouden met een half orkest omdat er slechts 30 mensen in een ruimte aanwezig mogen zijn in het kader van cultuur(muziek etc.)

Het orkest telt 43 leden en dat dus te veel.                                 

Bovendien moeten de leden ook nog op gepaste afstand van elkaar zitten.

Om dit allemaal te realiseren houden wij ons aan de protocollen die door de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie(KNMO) in samenspraak met het ministerie van Volksgezondheid zijn samengesteld.

Uiteraard is voor deze dinsdagse repetitie een eigen, op ons orkest toegesneden, protocol van kracht.

Hierbij valt te denken aan het desinfecteren van de handen, opvangen van condens vocht op een speciale doek van elke muzikant, vaste looprichting en pauze op de eigen stoel. Bovenstaand een foto van van een repetitie:


Jubileumjaar Senioren Orkest Zeeland valt in het water maar wel volop plannen.

Er was een hele planning gemaakt. Veel concerten waren gepland waarbij het Seniorenorkest Zeeland alle eilanden en delen van de provincie aan zou doen. Het orkest bestaat in 2020 40 jaar en dat zou groots gevierd worden samen met de Zeeuwse bevolking. Maar… Corona gooide roet in het eten en alles viel in het water. Zo werd het eerste concert op de allereerste dag van de Coronacrisis op 13 maart al afgelast.  Alle andere geplande concerten door het orkest zelf gedurende het gehele jaar 2020 en ook het jubileumconcert van het fanfarekorps van de Genie (korpsconcert) op vrijdag 13 november aan staande zijn geschrapt. Er was al veel promotie gedaan, samenwerking met verschillende organisaties zoals de gemeente Reimerswaal, de grote kerk te Zierikzee, jeugdslagwerkgroep van Dreischor, overeenkomsten met Sponsoren gemaakt, afspraken met omroep Zeeland en omroep Schouwen-Duiveland en ga zo maar door. Dat betekent naast de contributie en bijdrage van donateurs GEEN INKOMSTEN, geen activiteiten en beperkte repetities steeds met een half orkest. Maar het Senioren Orkest Zeeland zit niet bij de pakken neer en heeft zoals gezegd de repetities al weer opgepakt om , als we straks weer “mogen”, de draad weer direct op te pakken en het complete jubileumprogramma gewoon een jaar door te schuiven. Zodra er nieuws te melden valt vindt u hier op onze site wat er staat te gebeuren en natuurlijk zullen wij ook alles melden via de regionale bladen, radio etc.


Daarom: tot ziens bij één van onze volgende concerten, want wij gaan lekker verder!!